Διοικητική Λογιστική

Τύπος Μαθήματος:  Υποχρεωτικό Κατεύθυνσης
Εξάμηνο Σπουδών:  Εαρινό (3ος Κύκλος)
Αριθμός Πιστωτικών Μονάδων:  8 ECTS
Αριθμός Διδακτικών Μονάδων: 
Όνομα Διδάσκοντος:  Επίκουρη Καθηγήτρια Στέλλα Ζούντα

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H Διοικητική Λογιστική αποτελεί μια διαδικασία προσδιορισμού, μέτρησης, συγκέντρωσης, ανάλυσης, ερμηνείας και προώθησης της οικονομικής πληροφορίας που χρησιμοποιεί η Διοίκηση για το σχεδιασμό, την αξιολόγηση και τον έλεγχο μέσα στην επιχείρηση, εξασφαλίζοντας την κατάλληλη χρήση και την υπευθυνότητα των πηγών. Έτσι, στη Διοικητική Λογιστική εντάσσονται μέθοδοι και διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης της λογιστικής πληροφορίας για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, την κατάρτιση των σχεδίων και προϋπολογισμών καθώς και την άσκηση πολιτικής ελέγχου δράσεως των επιχειρήσεων.

Με το μάθημα αυτό μεταπτυχιακός φοιτητής αποκτά ολοκληρωμένη γνώση για το γνωστικό αντικείμενο του μαθήματος και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις αυτές όταν θα χρειασθεί να τις εφαρμόσει στην πράξη. Συγκεκριμένα, οι αντικειμενικοί στόχοι περιλαμβάνουν την εξοικείωση των μεταπτυχιακών φοιτητών με τις παρακάτω ενότητες:

  1. H Διοικητική Λογιστική ως σύστημα πληροφόρησης και ως μέσο άσκησης της Διοίκησης.
  2. Ανάλυση μέσω σχέσεων κόστους – όγκου- κέρδους.
  3. Προϋπολογισμοί και προϋπολογιστικός έλεγχος. Είδη προϋπολογισμών, Στατικοί και Ελαστικοί Προϋπολογισμοί, Προϋπολογισμός Πωλήσεων, Προϋπολογισμός Παραγωγής, Προϋπολογισμός Εξόδων Διοίκησης, Προϋπολογισμός λειτουργίας Έρευνας και Ανάπτυξης, Ταμιακός Προϋπολογισμός. Θέματα συγκρούσεων λόγω της κατάρτισης προϋπολογισμών, πλεονεκτήματα- μειονεκτήματα.
  4. Κατάρτιση αναφορών κατά τμήματα και αποκέντρωση- Λογιστική της Υπευθυνότητας
  5. Κοστολόγηση Πλήρους και Μεταβλητού Κόστους
  6. Σύγχρονα Συστήματα Κοστολόγησης και κατάρτισης προϋπολογισμών

 

Πλήρες περίγραμμα .pdf

Επικοινωνία

Μιχαήλ Λιβανού 54, Χίος 82132

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων μέσω πιστωτικής κάρτας;
Το λογιστικό σύστημα του ιδρύματος δέχεται τη βαθμιαία εξόφληση των διδάκτρων με συμφωνημένο αριθμό δόσεων σε πιστωτική κάρτα για την βέλτιστη διευκόλυνση του φοιτητή.

Συμπληρώστε το email σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.